Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Οι καυγάδες στις φιλικές σχέσεις

Τσακωθήκατε με τον καλύτερό-η σας φίλο-η σας; Πάντα συμβαίνει να καυγαδίσουμε για κάτι. Το θέμα είναι πως το διαχειριζόμαστε μετά.
Όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα: Λύστε την παρεξήγηση τη μέρα που συνέβη αφήνοντας να περάσει λίγη ώρα μέχρι να καταλαγιάσει η ένταση. Μην αδιαφορείτε για το ότι ο-η φίλος-η σας έχει αναστατωθεί ή είναι ψυχρός-ή απέναντί σας ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα του-της περάσει και μην αναβάλλετε την… αναμέτρηση θεωρώντας ότι ο χρόνος θα σβήσει την παρεξήγηση.
Μη βάζετε τρίτα άτομα: Μιλήστε ευθέως μεταξύ σας, χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων, καθώς έτσι μπορεί να δημιουργηθούν νέες παρεξηγήσεις.
Μην αφήνετε τον άλλον να κάνει τον μάντη: Αν οι θυμωμένοι είστε εσείς μην κρατάτε μούτρα ή αποστάσεις με σκοπό να μαντέψει ο φίλος σας τι σας πείραξε. Εξηγήστε τι είναι αυτό που σας ενοχλεί χωρίς να γίνεστε υπερβολικά αμυντικοί. Όσο πιο καλοπροαίρετοι είστε τόσο πιο πιθανό είναι να διευθετηθεί το πρόβλημα.
Μην κατηγορείτε τον άλλον για τα λάθη: Συχνά η αποδοχή του από μέρους σας είναι ένας εγγυημένος τρόπος για να επέλθει η ισορροπία. Ακούστε προσεκτικά, πείτε τη γνώμη σας ή εκφράστε τα συναισθήματά σας ανοιχτά για το πώς νιώθετε.
Βάλτε τα όρια από την αρχή: Συζητήστε ποια θα είναι τα νέα σας όρια και οι κανόνες της σχέσης σας.
Μην διστάζετε να πείτε συγνώμη: Αν χρειαστεί ζητήστε συγνώμη με ευγένεια και ειλικρίνεια.
Επανεξετάστε αν η φιλία σας είναι τοξική: Κάποιες φιλίες μας προβληματίζουν, δεν προχωρούν, δεν αποδίδουν ή γίνονται φορτικές. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να μπαίνουν όρια ή και αποστάσεις. 


Μια φιλία με ένα άτομο μπορεί να είναι τοξική αν:

  1. Ζητά διαρκώς χάρες σε βαθμό εκμετάλλευσης.
  2. Είναι ανταγωνιστικό και δεν χαίρεται με την επιτυχία σας.
  3. Δε σέβεται και διαδίδει τα προσωπικά δεδομένα σας.
  4. Υπομονεύει τις σχέσεις με άλλα αγαπημένα πρόσωπα.
  5. Είναι φορτικό σε βαθμό εξάρτησης.

Leave a Reply