Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Τα 8 Μυστικά της φόρμας

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο να αφιερώσουμε στην -απαραίτητη πια- γυμναστική. Για αυτόν ακριβώς το λόγο θα δίναμε τα πάντα προκειμένου να κάνουμε τo χρόνο που μας απομένει για να ασκηθούμε όσο το δυνατόν ευεργετικότερο για το σώμα μας.



Σας αποκαλύπτουμε λοιπόν τα 8 μεγάλα μυστικά του fitness που θα απογειώσουν τις προσπάθειες μας να γίνουμε όμορφες εύκολα και γρήγορα.


1. O καφές κάνει καλό!
Μπορεί πολλοί επιστήμονες να επιμένουν πως ο καφές δεν είναι ό,τι πιο υγιεινό για τον οργανισμό μας, παρ' όλα αυτά όμως έχε αποδειχθεί πως ένας καφές βοηθά το σώμα να ασκηθεί πιο σκληρά και για περισσότερη ώρα. Αυτό συμβαίνει γιατί η καφεΐνη ευνοεί την απελευθέρωση του λίπους στο κυκλοφορικό σύστημα, κάπου αποτελεί τη βασική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό. Ο συνδυασμός μάλιστα καφέ και άσκησης αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευνοϊκός για την απώλεια βάρους, αφού το λίπος που απελευθερώνει ο καφές μπορεί να «καεί» αν ακολουθήσει γυμναστική. Έτσι λοιπόν, μια κούπα ζεστός καφές είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε για να έχουμε αντοχή και αποτελέσματα.


2. Καταπολεμήστε την έλλειψη σιδήρου
Η έλλειψη σιδήρου και η αναιμία ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Έρευνες στην Αγγλία έχουν δείξει ότι περίπου το ένα τρίτο των γυναικών παγκοσμίως έχουν χαμηλά ποσοστά σιδήρου και ένα 6% αναιμία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ακόμα και μια απλή άσκηση να μοιάζει πολύ δύσκολη για το σώμα και οι αντοχές να είναι αρκετά μειωμένες. Κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, αβγά, όσπρια, φρούτα ή και μια ειδική θεραπευτική αγωγή με σίδηρο μπορούν να κάνουν το σώμα μας πολύ δυνατότερο και να μας βοηθήσουν να γυμναστούμε σωστά και με μεγαλύτερη άνεση. Και επειδή ένα ωραίο γυμνασμένο σώμα αποτελεί σίγουρα άμεσο στόχο μας και η έλλειψη σιδήρου μόνο καλό δεν κάνει για τον οργανισμό μας, ήρθε η ώρα να βρούμε την υγεία και την ευεξία μας!


3. Προσοχή στο κολύμπι
Σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, όσοι κολυμπούν καταναλώνουν 44% περισσότερες θερμίδες μετά την άθληση από εκείνους που έκαναν κάποιο άλλο είδος γυμναστικής με την ίδια διάρκεια. Αυτό συμβαίνει γιατί το νερό και η θερμοκρασία του διεγείρουν την πείνα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μορφή άσκησης. Καθώς η θερμοκρασία του νερού μπορεί να αυξήσει σχεδόν μισή φορά περισσότερο την όρεξη μας, είναι απαραίτητο να σκεφτούμε τι θα φαμε μετά το κολύμπι. Γι' αυτό πρέπει να φροντίσουμε να έχουμε μαζί μας κάτι ελαφρύ και παράλληλα χορταστικό, που θα «ξεγελάσει» την πείνα μας και θα μειώσει την όρεξή μας για ένα υπερβολικά φορτωμένο γεύμα, έπειτα από το οποίο θα ακολουθήσει σίγουρα και γλυκό. Μπορεί η κολύμβηση να μας γυμνάζει πολύ καλά, αλλά -χωρίς προσοχή- κινδυνεύουμε να πάρουμε τα κιλά που ίσως χάναμε κολυμπώντας.


4. Λιγότερος χρόνος στο γυμναστήριο
Το Πανεπιστήμιο McMaster των ΗΠΑ μάς κρατάει λιγότερο χρόνο στο γυμναστήριο! Ύστερα από έρευνες που έκανε, δηλώνει με σιγουριά ότι μπορούμε να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα στη γυμναστική μας αν επαναλαμβάνουμε τακτικότερα και για λιγότερο χρόνο τις ασκήσεις που διαλέγουμε, από το να τις εκτελούμε μια ή δυο φορές την εβδομάδα για πολλή ώρα. Καμιά φορά, έξι λεπτά άσκησης είναι καλύτερα από μια ολόκληρη ώρα ιδρώτα και κούρασης, γιατί το σημαντικότερο στάδιο της γυμναστικής επιτελείται όταν οι μύες αρχίζουν και ενεργοποιούνται. Η επανάληψη αυξάνει τις αντοχές και αυτό σκέφτηκαν και μεγάλες αλυσίδες γυμναστηρίων όταν εντάξανε στα προγράμματα τους μαθήματα μισής ή το πολύ μίας ώρας. Λιγότερη λοιπόν ώρα στο γυμναστήριο, κάτι που δεν θα μας κάνει να τρέχουμε να προλάβουμε τις υποχρεώσεις μας με το άγχος ότι πάλι δεν γυμναστήκαμε καθόλου.


5. Αρώματα και άσκηση
Ψυχολόγοι επιμένουν πως οι διάφορες μυρωδιές που εισβάλλουν στον οργανισμό μας μέσω της όσφρησης μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα ευεργετικές για το σώμα και κάνουν τη γυμναστική αποτελεσματικότερη. Σαράντα άνθρωποι έτρεξαν για 15 λεπτά, ας πρώτα οι μισοί είχαν μυρίσει δυόσμο και οι άλλοι μισοί όχι. Εκείνοι που είχαν εισπνεύσει μυρωδιά δυόσμου κατάφεραν να τρέξουν περισσότερο και πιο ξεκούραστα από εκείνους που δεν είχαν μυρίσει τίποτα. Έτσι, την επόμενη φορά που θα πάτε στο γυμναστήριο, μη φορέσετε το αγαπημένο σας άρωμα αλλά προτιμήστε μια κρέμα σώματος με μυρωδιά δυόσμου ή εισπνεύσατε ένα νωπό χαρτομάντηλο εμποτισμένο σε διάλυμα από το ίδιο φυτό. Αν πάλι επιλέγετε να κάνετε κάτι πιο διανοητικό όπως η γιόγκα, η κανέλα λέγεται ότι είναι θαυματουργή για τη συγκέντρωση και το γιασεμί πολύ ισχυρό για την ξεκούραση μετά από οποιαδήποτε άσκηση.


6. Η μουσική βοηθάει τη γυμναστική
Υπάρχουν φορές που η δυνατή μουσική στο γυμναστήριο παίζει τα νεύρα μας, αλλά τις περισσότερες αποδεικνύεται πολύ ευεργετική για την άσκηση την ώρα που τρέχουμε τα χιλιόμετρα μας πάνω στο διάδρομο. Επιστήμονες του Brunel University υποστηρίζουν πως όταν ακούμε μουσική και γυμναζόμαστε, η απόδοση και η αντοχή μας αυξάνονται κατά 13%! Μπορεί πολλές φορές να χρειαζόμαστε διάφορες μουσικές για να ηρεμήσουμε, αλλά κάποιες άλλες τις χρειαζόμαστε ακριβώς για τον αντίθετο λόγο, για να μας ξεσηκώσουν. Στην περίπτωση της γυμναστικής στο σπίτι, π εκλογή τραγουδιών που μας κάνει να θέλουμε να σηκωθούμε να χορέψουμε είναι ό,τι καλύτερο για να δώσουμε όλο μας τον εαυτό στην άσκηση. Καλή ακρόαση και καλή γυμναστική!


7. Λίγα φιστίκια, παρακαλώ!
Μπορεί να μας φανεί λίγο περίεργο αν δούμε κάποιον στο γυμναστήριο να τρώει φυστίκια την ώρα που ξεκουράζεται, αλλά κάτι ξέρει. Τα φιστίκια είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών, απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία των μυών μετά από την ένταση της άσκησης. Περιέχουν επίσης υδατάνθρακες και αναγκαία συστατικά που αναπληρώνουν όσα χάθηκαν κατά τη διάρκεια της γυμναστικής μέσω του ιδρώτα. Με λίγα φιστίκια ο οργανισμός ανακτά τις απώλειες του και παραλαμβάνει όλα τα αναγκαία εφόδια για να μπορέσει να συνεχίσει την άσκηση. Μην τα ξεχάστε την επόμενη φορά που θα πάτε στο γυμναστήριο, αφού πέρα από γευστικά είναι και απαραίτητα.


8. Η καλύτερη άσκηση γίνεται το απόγευμα
Ίσως βολεύει πάρα πολύ να πηγαίνουμε στο γυμναστήριο νωρίς το πρωί πριν από τη δουλειά, αλλά επιστήμονες μας ενημερώνουν πως η καλύτερη άσκηση γίνεται τις απογευματινές ώρες. Αυτό συμβαίνει γιατί το πρωί οι ρυθμοί του σώματος μας δεν είναι σε πλήρη εγρήγορση όπως απαιτείται για να γίνει η άσκηση αποτελεσματική. Η ιδανική χρονική στιγμή για να γυμναστούμε είναι μεταξύ 5 και 6 το απόγευμα, την ώρα δηλαδή που το σώμα μας είναι πιο ευέλικτο και οι μύες περισσότερο έτοιμοι να γυμναστούν. Δοκιμάστε μια πιο χαλαρωτική άσκηση για το προ. και αφήστε τις δυνάμεις σας για αργότερα μέσα στην ημέρα, όταν το σώμα σας θα έχει βρει το ρυθμό του.

Leave a Reply