Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

H1N1 & MME


Όλο τον τελευταίο χρόνο έχουμε γίνει μάρτυρες της αυθαιρεσίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Έχουμε δει ρεπορτάζ κ ρεπορτάζ για την επικινδυνότητα της περίφημης νέας γρίπης. Οι φήμες για τον κίνδυνο της Η1Ν1 έδιναν και έπαιρναν. Η αλήθεια, λοιπόν, είναι πως ο ιός αυτός είναι απλά μια μετάλλαξη της γνωστής σε όλους μας γρίπης. Αυτό που πολλοί δεν ξέρουν είναι πως και η κοινή γρίπη μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη και πολλές φορές, δυστυχώς , να αποβεί μοιραία. Και πως ναι η κοινή γρίπη είναι εξίσου επικίνδυνη και για τις ευπαθείς ομάδες και πολλές φορές μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο αναπνευστικό αλλά και στον οργανισμό γενικότερα αν δεν είμαστε αρκετά προσεκτικοί.

Δηλαδή με λίγα λόγια η κοινή γρίπη με την Η1Ν1 δεν διαφέρουν σε τίποτα, παρά μόνο στο ότι η νέα γρίπη Είναι πρωτόγνωρη για τον οργανισμό και χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την αντιμετώπιση του. Γιατί όμως τα ΜΜΕ μας τρομοκρατούσαν επί μήνες λέγοντας μας καθημερινά πόσα κρούσματα έχουμε και πόσα θύματα υπάρχουν; Επειδή όλα αυτά ήταν πρωτόγνωρα για τους γιατρούς και τα ΜΜΕ φρόντισαν να το εκμεταλλευτούν. Γιατί όμως ότι αφορά την κοινή γρίπη δεν αναφέρεται ποτέ αλλά με την «νέα» γρίπη αναφέρουν τα πάντα, τα περισσότερα από τα οποία είναι αναληθή; Για όλα αυτά όμως δεν έγινε ποτέ λόγος από τα ΜΜΕ επειδή ότι έχει να κάνει με την κοινή γρίπη είναι συνηθισμένο και γενικά εύκολα αντιμετωπίσιμο.
Επίσης γιατί ποτέ δεν ακούστηκε η άλλη πλευρά; Δηλαδή η πλευρά των γιατρών που ορθά υποστήριζε πως είναι μια απλή ίωση και πως ο καθένας μπορεί να την περάσει πολύ ελαφριά η ακόμη και χωρίς να το καταλάβει. Είναι τυχαίο πως τα ξένα ΜΜΕ έκαναν μια απλή αναφορά και από ένα σημείο και έπειτα δεν έκαναν λόγο πια γι’ αυτό, ενώ αντίθετα εδώ στην Ελλάδα που τα ΜΜΕ κυριαρχούν επικρατούσε ακόμα και ο τρόμος σε μερικές περιοχές. Αν το καλοσκεφτεί κανείς είναι μια γρίπη που χρειαζόταν λίγο παραπάνω προσοχή καθώς βρισκόταν στην έξαρση της όπως βέβαια συμβαίνει κάθε χρόνο με την κοινή γρίπη. Το τελευταίο χτύπημα ήρθε καθώς εμφανίστηκε στην επικαιρότητα το περιβόητο εμβόλιο, συζητήσεις επί συζητήσεων, παράθυρα σε πρωινές εκπομπές, μεσημεριανά καθώς και σε κεντρικά δελτία ειδήσεων. Να εμβολιαστούμε ή όχι; Το μεγάλο ερώτημα. Να εμβολιαστούμε γιατί; Ξέρουμε τις επιπτώσεις; Ξέρουμε τι δοκιμές έχουν γίνει; Γιατί να ρισκάρεις να κανείς ένα εμβόλιο διαφορετικό στην Ευρώπη απ’ ότι στις Η.Π.Α.; Η απάντηση είναι και βέβαια πως ήθελαν να εκμεταλλευτούν το φόβο του απλού ανθρώπου και να πολλαπλασιάσουν το κέρδος τους. Θεωρητικά και με βάση τα λόγια των γιατρών μόνο οι ευπαθείς ομάδες θα έπρεπε να εμβολιαστούν αφού έχουν κάνει ούτως η άλλως εμβόλιο για την απλή γρίπη. Αλλά όλα αυτά γίνονταν σε ένα κλίμα πανικού και καθαρής εκμετάλλευσης του απλού πολίτη. Αιτούσαν να εμπιστευτούμε ένα εμβόλιο που οι ίδιοι οι γιατροί και υπάλληλοι των νοσοκομείων αρνούνταν να κάνουν και αρκούνταν στα βασικά προληπτικά μέτρα.
Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως ακούσαμε τόσα πολλά, κάποιοι από μας τρομοκρατήθηκαν άλλοι απλά φοβήθηκαν για μια απλή γρίπη που δεν διαφέρει σε τίποτα από την «κοινή» αλλά παρόλα αυτά στάθηκε η αφορμή να πλουτίσουν οι φαρμακοβιομηχανίες παγκοσμίως και βέβαια τα ΜΜΕ να παίξουν το παιχνίδι τους και να ανεβάσουν την τηλεθέαση τους μέχρι να βρεθεί το επόμενο μεγάλο θέμα.

Leave a Reply