Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Συμβουλές για γυναίκες που κάθονται σπίτι

Μήπως όλες εσείς που δουλεύετε, ενώ έχετε παράλληλα παιδιά και φυσικά σπίτι για να φροντίσετε, νομίζετε ότι οι γυναίκες, οι οποίες επέλεξαν να μείνουν σπίτι μετά τη γέννηση των παιδιών τους, έχουν ένα σαφώς πιο εύκολο έργο;
Λοιπόν, πλανάστε πλάνην οικτράν!
Όσο περισσότερο μένεις στο σπίτι, τόσο περισσότερες είναι οι δουλειές που βρίσκεις να κάνεις, είτε αυτές που σχετίζονται άμεσα με το παιδί, είτε αυτές που έχουν να κάνουν με το χώρο.
Οι γυναίκες που έχουν επιλέξει να μείνουν σπίτι για να μεγαλώσουν οι ίδιες τα παιδάκια τους, θεωρούν ότι είναι πλέον απόλυτα υπεύθυνες και για την ανατροφή τους και για τη φροντίδα του σπιτιού. Στην πραγματικότητα, πιστεύουν ότι είναι υποχρέωσή τους να είναι απόλυτα συνεπείς σε αυτές τις υποχρεώσεις τους, μια και αυτή είναι η δουλειά τους.
Βρήκαμε για εσάς μερικές έξυπνες συμβουλές, που, αν τις ακολουθήσετε, θα καταφέρετε να χαλαρώσετε.
- Παίξτε με το παιδί σας
Το ότι βρίσκεστε στο σπίτι δε σημαίνει ότι είστε και υπόλογη για το αν αφήσετε το τραπέζι ασυμμάζευτο ή αν δεν βάλετε πλυντήριο για μία μέρα. Αφιερώστε χρόνο για να διασκεδάσετε με το παιδί σας, εφευρίσκοντας τρόπους που αρέσουν και στους δυο.
- Επιδιώξτε να κάνετε παρέα με άλλες μαμάδες
Κυρίως μαμάδες που είναι στην ίδια κατάσταση με εσάς. Κανονίστε συναντήσεις με τα παιδιά σας και συνδυάστε τη προσωπική ευχαρίστησε με την κοινωνικοποίηση του μικρού σας!
- Βγείτε με φίλες!
Όταν μία κουραστική ημέρα τελειώνει, εσείς το πρώτο που σκέφτεστε είναι πώς θα κοιμηθείτε! Κάντε την υπέρβασή σας! Βρείτε τις φίλες σας και πηγαίνετε μία βόλτα για ένα ποτό. Θα σας βοηθήσει να γεμίσετε τις μπαταρίες σας και θα ανανεώσει τη ψυχολογία σας.
- Βρείτε χόμπι
Το ότι έχετε επιλέξει να είστε μαμά που δεν δουλεύει, δεν σημαίνει ότι δεν είστε τίποτε άλλο εκτός από «μαμά»! Βρείτε ενασχολήσεις μακριά από το σπίτι. Γραφτείτε σε γυμναστήριο, κάντε τζόκινγκ, αρχίστε χορό, μία ξένη γλώσσα, δείτε σινεμά ή θεάτρο.
- Περάστε καλά με το παιδί σας εκτός σπιτιού
Προγραμματίστειτε δραστηριότητες για το παιδί εκτός σπιτιού. Πηγαίνετε για ψώνια μαζί, καθίστε για καφέ, βρείτε -τελοσπάντων- κάτι που να αρέσει και στους δύο. Προσοχή: και στους δύο! Μην καταπιέζεστε επειδή πρέπει το παιδί σας και μόνο να περάσει καλά!
- Βρείτε τρόπο να δουλεύετε από το σπίτι!
Προσπαθείστε να κερδίσετε χρήματα χωρίς να πρέπει να εγκαταλείπετε το σπίτι σας! Στην Ευρώπη το να δουλεύουν οι υπάλληλοι μεγάλων εταιριών από το σπίτι έχει γίνει μόδα, γιατί χαμηλώνει τα κόστη των εταιρειών και βολεύει τους εργαζόμενους. Ψάξτε για ευκαιρίες.
- Καθίστε και σκεφτείτε αν πράγματι θέλετε να μη δουλεύετε!
Αν πιστεύετε ότι καταπιέζεστε μένοντας εκτός παραγωγικής διαδικασίας, ανακοινώστε τις αποφάσεις σας και κάντε αυτό που τελικά κάνει εσάς ευτυχισμένη.

Leave a Reply