Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Τρόποι για να καταλάβεις το στάδιο της σχέσης σου

Στάδιο πρώτο: σε θέλω με θέλεις, γιατί δεν δεσμευόμαστε
Τα κακά νέα: προσοχή! Ένας από τους δύο μπορεί να μην έχει σκεφτεί το μέλλον και απλά να περνά καλά στο παρόν. Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει στους άντρες τις περισσότερες φορές γιατί όπως και να το κάνουμε οι γυναίκες είναι γεννημένες νυφούλες με πέπλο ή χωρίς. Το επόμενο βήμα σε μια σχέση που έφτασε στη φάση αυτή, είναι σημαντικό. Κανένας από τους δύο δεν πρέπει να πιεστεί να προχωρήσει ή αντίθετα να πιεστεί να μείνει στάσιμος! Το μόνο σίγουρο είναι πως τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Θα καταλάβεις ότι προχωράς στο επόμενο επίπεδο: ένας από τους δύο έχει προχωρήσει στο επόμενο κεφάλαιο του βιβλίου της σχέσης και σχεδιάζει πράγματα και καταστάσεις. Αν ο άλλος συμφωνεί στα σχέδια, προχωράμε στο στάδιο της αντοχής. Σε αντίθετη περίπτωση, αποχαιρέτα τον τον έρωτα που χάνεις.
Αγαπημένη ατάκα: αγάπη μου, εκείνο το μονόπετρο που λέγαμε, πότε το βλέπεις να έρχεται;

Στάδιο δεύτερο: μετράμε αντοχές
Τι συμβαίνει στη φάση αυτή: τούτη είναι και η πιο δύσκολη στιγμή στον κύκλο ζωής μιας σχέσης. αφού και τα δύο μέλη της μπαίνουν σε μια άλλη, πιο σοβαρή φάση και παλεύουν να πάρουν τα ηνία και να διατηρήσουν τη δύναμή μέσα στο δεσμό. Οι μάχες, θες για το καπάκι της λεκάνης, θες για την οδοντόκρεμα ή για τις πατάτες που δεν ξέρει(ς) να τηγανίσεις, έχουν ένα νικητή και ένα χαμένο.
Τα καλά νέα: σχέση χωρίς υπομονή και αντοχή δεν υπάρχει. Μπορεί οι μάχες να μην είναι το καλύτερό σου αλλά το διάστημα αυτό θα χτίσετε το πως θα είναι παρακάτω η σχέση σας, όσο αντέξει! Στις καλές στιγμές, πάρε βαθιά ανάσα και συγκράτησε τη στιγμή που η σχέση στην οποία επενδύεις σε αποζημιώνεις. Στις κακές στιγμές, πάρε διπλή ανάσα και θυμήσου τις καλές στιγμές!
Τα κακά νέα: Οι καυγάδες στο ζευγάρι στη φάση αυτή είναι κάθε άλλο παρά χαζοί. Πλέον δεν μαλώνεις με τον άλλο γιατί θες να δεις θρίλερ στο σινεμά κι εκείνος περιπέτεια. Εδώ μπαίνουν θέματα αντοχής, πόσο ταιριάζετε και σαν άνθρωποι πέρα από εραστές και φυσικά, η λούμπα της καθημερινότητας, μπορεί να σας απομακρύνει περισσότερο από ποτέ!
Θα καταλάβεις ότι προχωράς στο επόμενο επίπεδο: θα καταλάβεις πως τα δύσκολα πέρασαν όταν όλες οι διαφορές που σας χωρίζουν, εκεί που είχαν θεριεύσει, ξαφνικά μικραίνουν πάλι και η επικοινωνία μεταξύ σας αποκαθίσταται.
Αγαπημένη ατάκα: αν συνεχίσεις έτσι, θα χωρίσουμε!
Στάδιο τρίτο: ζωή και κότα ή αν δεν αλλάξουμε, βουλιάζουμε
Τι συμβαίνει στη φάση αυτή: στην φάση αυτή, το ζευγάρι είτε θα πάρει το δρόμο της ανηφόρας ή η κατρακύλα δεν θα έχει τελειωμό. Ο χρόνος μπορεί να λειτουργήσει καθαρτικά για ένα δεσμό. Εκεί ή αντιλαμβάνεσαι πόσο τυχερή είσαι που βρήκες το άλλο σου μισό ή απλά κατανοείς πως έχασες χρόνο και αισθήματα σε κάτι που δεν άξιζε. Στην πρώτη περίπτωση κυριαρχεί η ηρεμία και η γαλήνη. Στη δεύτερη, μαζεύεις κουράγιο για την τελευταία προσπάθεια να βγάλεις τα νερά από το καράβι που βουλιάζει.
Τα καλά νέα: η σχέση σου τώρα είναι πιο δυνατή από ποτέ. Η πίστη του ενός στον άλλο κάνει την αγάπη σας πιο δυνατή ακόμα και οι δυσκολίες ξεπερνιούνται στο λεπτό ενώ η φάση αυτή έχει την αίγλη της πρώιμης αγαπησιάρικης σας εποχής.
Τα κακά νέα: Μέχρι να βρείτε το κουράγιο και να δείτε κατάματα το τέλος που πλησιάζει, θα πικραθείτε, θα σκοτωθείτε, θα διαβρώσετε αυτό που με τόση αγάπη ξεκίνησε. Κι επειδή οι σχέσεις κρίνονται από το τέλος που θα έχουν, είναι άδικο να θυμάστε με τα χειρότερα χρώματα, κάτι που ξεκίνησε πολύχρωμο κι ωραίο.
Θα καταλάβεις ότι προχωράς στο επόμενο επίπεδο: εκεί που καταλαβαίνεις πως όλα στη ζωή δεν είναι ρόδινα, ούτε και μπορείς να χορταίνεις με αγάπη και μόνο. Αν τα βγάλετε πέρα στη ρουτίνα της καθημερινότητας, δεν έχετε να φοβάστε τίποτα!
Ο κύκλος των φάσεων σε μια σχέση, μπορεί να επαναλαμβάνεται, ίσως όχι με την ένταση της πρώτης φοράς (όπως στο στάδιο που πρωτογνωρίζεστε και είστε στα μέλια) αλλά αν είστε τυχεροί θα ερωτεύεστε ξανά και ξανά από την αρχή! Άλλοι πάλι, θα εγκαταλείψετε τον κύκλο προτού ολοκληρωθούν οι φάσεις αλλά μην ανησυχείς: την επόμενη φορά μπορεί να είσαι πιο τυχερή!

Leave a Reply