Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Κάνε μόνη σου πεντικιούρ!

      ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ:


  1. 2 πετσέτες προσώπου
  2. Σαπούνι
  3. Άλατα μπάνιου ή αφρόλουτρο (προαιρετικά)
  4. Φαρδιά λεκάνη
  5. Ελαφρόπετρα ή ράσπα
  6. Ξυλάκι για πετσάκια
  7. Πενσάκι για πετσάκια
  8. Φαρδύ νυχοκόφτη ή ψαλίδι νυχιών
  9. Σκληρή λίμα
  10. Διάφανο βερνίκι βάσης
  11. Βερνίκι στο αγαπημένο σου χρώμα (το σκούρο βυσσινί είναι πολύ μόδα φέτος)
  12. Στερεωτικό και στεγνωτικό βερνίκι
  13. Δύο χαρτομάντηλα ή διαχωριστικά δαχτύλων
  14. Λίγο βαμβάκι
  15. Ξεβαφτικό νυχιών
  16. Σαγιονάρες
  17. Λίγη ευλυγισία
  18. Ελεύθερο χρόνο: από 60 έως 120 λεπτά, αναλόγως της δεξιοτεχνίας και της σχολαστικότητας σου

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙΣ:
Βήμα 1: καθάρισε καλά τα πόδια σου στο μπάνιο. Πλύνε τα με σφουγγάρι ή λίφι, ξέβγαλε τα και στέγνωσε τα. Για τα νύχια θα βοηθήσει η μυτερή πλευρά απ' το ξυλάκι για τα πετσάκια.
Βήμα 2: γέμισε τη λεκάνη με ζεστό νερό, και ρίξε μέσα λίγα άλατα μπάνιου. Αν δεν έχεις άλατα μπάνιου, ρίξε λίγες σταγόνες αφρόλουτρο, χωρίς όμως να σχηματιστεί αφρός.
Βήμα 3: διάλεξε ένα άνετο κάθισμα σε σημείο με καλό φωτισμό και τοποθέτησε μπροστά του ένα σκαμνάκι στο ίδιο ύψος. Αν το πάτωμα στο σημείο αυτό είναι ευαίσθητο στο νερό χρησιμοποίησε μια εφημερίδα για να το προστατεύσεις. Βάλε τη λεκάνη ανάμεσα στο κάθισμα και το σκαμνάκι, βολέψου και βούτα τα πέλματα σου στο νερό. Ακούμπησε την πετσέτα στο σκαμνάκι και περίμενε.
Μπορείς να αξιοποιήσεις τον χρόνο για να βγάλεις τα φρύδια σου, αν το συνηθίζεις. Αλλά μην σκεφτείς να κάνεις ταυτόχρονα μανικιούρ γιατί θα πάει χαμένο.
Βήμα 4: μετά από πέντε, δέκα λεπτά (αναλόγως πόσο σκληρές είναι οι φτέρνες σου) βγάλε απ' το νερό το ένα πόδι, στέγνωσε το ελαφρά και τρίψε καλά τα χοντράδια και τις φτέρνες με τη ράσπα, ξεβγάζοντας την κάθε τόσο στο νερό. Όταν τελειώσεις βύθισε ξανά το πρώτο πόδι στο νερό και επανάλαβε τη διαδικασία με το άλλο. Βυθίζοντας ξανά και το δεύτερο πόδι στο νερό.
Βήμα 5: βγάλε το πόδι που έτριψες πρώτο απ' το νερό και σκούπισε το καλά. Κόψε τα νύχια προσεκτικά, αφήνοντας λίγα χιλιοστά να περισσεύουν από το σημείο που είναι κολλημένα στο δέρμα. Φρόντισε να μην κόψεις πολύ βαθιά τις γωνίες, παρά μόνο ελάχιστα στα σημεία που σε ενοχλούν.
Βήμα 6: σπρώξε τα πετσάκια με την λοξή πλευρά του εργαλείου, προσέχοντας να το κρατάς σχεδόν παράλληλα με το νύχι, χωρίς να το βυθίζεις στο αυλάκι της ένωσης με το δέρμα στα πλάγια.
Βήμα 7: με μικρές, απαλές κινήσεις, κόψε προσεκτικά με το πενσάκι τα πετσάκια που περισσεύουν αντιαισθητικά. Το μυστικό για να μην κοπείς είναι να κρατάς τη μύτη απ' το πενσάκι παράλληλα με το νύχι και δέρμα. Αν τα δάχτυλά σου είναι σε καλή κατάσταση μπορείς να παρακάμψεις τη διαδικασία, αλλά τις περισσότερες φορές χρειάζεται.
Βήμα 8: δώσε σχήμα που σου αρέσει στο νύχι με τη λίμα. Στο τέλος τρίψε ανάλαφρα κάθε άκρη με την πιο μαλακή πλευρά της λίμας για να εξαφανίσεις τα ξέφτια. Ξέπλυνε τα δάχτυλα στο νερό, σκούπισε καλά το πόδι και φόρα τη σαγιονάρα. Επανάλαβε τα βήματα 5-8 με το άλλο πόδι.
Βήμα 9: φορώντας τις σαγιονάρες τοποθέτησε το διαχωριστικό δαχτύλων. Αν δεν έχεις, στρίψε ένα χαρτομάντηλο, ώστε να σχηματιστεί ένα χοντρό κορδόνι. Πέρασε το χαρτομάντηλο εναλλάξ πάνω, κάτω ανάμεσα στα δάχτυλα, ή απλώς κάνε ένα οχταράκι γύρω από τα δάχτυλα που ακουμπούν μεταξύ τους (συνήθως τα δύο μικρότερα). Πέρνα τη βάση. Για να μην χαλάς το αποτέλεσμα περνώντας το χέρι σου από πάνω, ξεκίνα από το μικρό δάχτυλο του αριστερού ποδιού προχωρώντας προς τα δεξιά, αν είσαι δεξιόχειρη και το αντίστροφο αν είσαι αριστερόχειρη.
Βήμα δέκατο: πέρνα το χρώμα σε δύο στρώσεις, με μικρές προσεκτικές πινελιές. Για τα μικρότερα δάχτυλα θα χρειαστείς πολύ μικρή ποσότητα, οπότε στράγγιζε καλά το βουρτσάκι στο χείλος του μπουκαλιού. Αν τα νύχια καλύπτονται απ' το δέρμα σε κάποια σημεία, χρησιμοποίησε τα ελεύθερο χέρι για να τεντώσεις ώστε να στρώσεις ομοιόμορφα το χρώμα.
Βήμα ενδέκατο: αν δημιουργηθούν ατέλειες, τύλιξε σφιχτά μια ελάχιστη ποσότητα βαμβάκι γύρω απ' τη λοξή άκρη του εργαλείου για τα πετσάκια, βρέξε το με λίγο ξεβαφτικό και καθάρισε το δέρμα γύρω απ' τον νύχι. Άλλαζε το βαμβάκι κάθε φορά που λερώνεται πολύ γιατί αλλιώς θα σου μουτζουρώσει όλο το δάχτυλο.
Βήμα δωδέκατο: ολοκλήρωσε το αποτέλεσμα με μια στρώση σκληρυντικού. Αυτό θα παρατείνει την καλή εμφάνιση του πεντικιούρ και θα σε απαλλάξει απ' την ανάγκη να επαναλάβεις σύντομα τη διαδικασία. Άσε το βερνίκι να στεγνώσει όσο περισσότερο χρόνο μπορείς, πριν φορέσεις κλειστό παπούτσι. Μια ώρα είναι το ελάχιστο απαραίτητο, αλλά κάποια βερνίκια μπορεί να χρειάζονται διπλάσιο χρόνο. Ιδανικά, κάνε το πεντικιούρ σου το βράδυ, υπολογίζοντας να έχεις τελειώσει μια ώρα πριν ξαπλώσεις ώστε να είσαι σίγουρη ότι τίποτα δεν θα χαλάσει το άψογο δημιούργημά σου.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!!

Leave a Reply