Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Η φροντίδα του δέρματος μετά το καλοκαίρι

Απαραίτητη η ενυδάτωση και ο καθαρισμός
Ο ήλιος και η θάλασσα είναι από τα ωραιότερα χαρακτηριστικά του ελληνικού καλοκαιριού. Ποια είναι όμως η επίδραση τους στο δέρμα μας και πώς πρέπει να το περιποιηθούμε μετά τις διακοπές;

Η ηλιακή ακτινοβολία (UVA, UVB), εκτός από τις άμεσες αντιδράσεις όπως τα εγκαύματα και η ηλίαση, μακροχρόνια προκαλεί βλάβες στο γενετικό υλικό των δερματικών κυττάρων με αποτέλεσμα τη φωτογήρανση και τα μελανώματα. 

Το δέρμα όμως, διαθέτει φυσικούς μηχανισμούς αυτοπροστασίας από την ακτινοβολία του ηλίου όπως το μαύρισμα και η πάχυνση της επιδερμίδας. 

Αυτός είναι και ο λόγος όπου μετά τις διακοπές το δέρμα μας είναι μαυρισμένο, αλλά ταυτόχρονα στεγνό και τραχύ. Το ξεφλούδισμα είναι επίσης ορατό όταν σταματήσει η καθημερινή ηλιοθεραπεία, καθώς το μαύρισμα υποχωρεί και το δέρμα επανέρχεται στη φυσιολογική του κατάσταση.

Πώς μπορούμε όμως να επιταχύνουμε τη διαδικασία αυτή και να επαναφέρουμε στο δέρμα ελαστικότητα και υγρασία;

Για το σώμα μας

Ιδανική είναι η επιλογή περιποίησης που συνδυάζει την απολέπιση και ενυδάτωση. Η απολέπιση επιταχύνει την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας και βοηθά στη δημιουργία νέων επιδερμικών κυττάρων. Το δέρμα μας γίνεται και πάλι απαλό και ανανεωμένο. 

Η ενυδάτωση επαναφέρει τα επίπεδα υγρασίας και ελαστικότητας κάτι ιδιαίτερα σημαντικό και για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης.

Για το πρόσωπό μας

Το πρόσωπό μας είναι αυτό που εκτίθεται στον ήλιο περισσότερο κατά τη διάρκεια του χρόνου, απαιτείται λοιπόν περισσότερη φροντίδα για να διατηρηθεί υγιές και νεανικό. Ιδανική είναι η επιλογή καθαριστικής και ενυδατικής περιποίησης.

Ο βαθύς καθαρισμός θα απαλλάξει τους πόρους του προσώπου μας από το σμήγμα, θα επιταχύνει την αποβολή των νεκρών κυττάρων και θα μεγιστοποιήσει την εισχώρηση παραγόντων ενυδάτωσης και θρέψης. 

Παράλληλα, θα επαναφέρει στην επιδερμίδα την ελαστικότητα που αποτελεί βασικό παράγοντα πρόληψης της γήρανσης και προετοιμασίας για το χειμώνα που έρχεται.

Πηγή: nutrimed.gr

Leave a Reply