Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Νέα φάρμακα κατά της υπέρτασης


Η υψηλή πίεση του αίματος σχετίζεται με 28 γενετικούς παράγοντες στο DNA, σύμφωνα με μια τελευταία ανακάλυψη, από επιστήμονες του διεθνούς κονσόρτσιουμ, η οποία ρίχνει φώς στις γενετικές αιτίες της υπέρτασης και αναμένεται να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέου τύπου αντιυπερτασικών φαρμάκων.

Η ανάλυση του DNA επιβεβαίωσε ότι οι γενετικές περιοχές που σχετίζονται με την υπέρταση συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού ή εμφράγματος.

Επικεφαλής και συντονιστής της έρευνας είναι ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης Κρίστοφερ Νιούτον-Τσεχ ενώ μεταξύ των 346 επιστημόνων που συμμετείχαν στην ανακάλυψη βρίσκεται και η Ιωάννα Τζουλάκη, της μονάδας κλινικής και μοριακής επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Imperial College του Λονδίνου.

Σύμφωνα με το BBC, ανέλυσαν γενετικά δεδομένα από περίπου 275.000 ανθρώπους σε 24 χώρες και ανακάλυψαν πως η νόσος, εκτός από τις γενετικές αιτίες, επιδεινώνεται από την παχυσαρκία, την έλλειψη σωματικής άσκησης και την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλατιού.

Leave a Reply