Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Οι μύθοι γύρω από την απώλεια κιλών


Διαίτες.
Η δίαιτα είναι ένας μύθος. Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος διατροφής σε είδος ή ποσότητα κατάλληλος για κάθε άνθρωπο. 

Μια δίαιτα που υπόσχεται αστραπιαία αποτελέσματα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σας δημιουργήσει προβλήματα υγείας. Η δίαιτα είναι κάτι που πρέπει να ακολουθείτε μόνο για σοβαρούς ιατρικούς λόγους και εφόσον έχει συνταχθεί για ένα συγκεκριμένο άτομο άπο καποιον ειδικό. Η λέξη που ψάχνετε και πρέπει να σας γίνει βίωμα δεν είναι η δίαιτα αλλα "Σωστή Διατροφή".
Γυμναστική.
Η γυμναστική πλασάρεται ως το αντίδοτο της παχυσαρκίας και συχνά χρησιμοποιείται ως άλλοθι για να τρώμε περισσότερο. Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία ότι η γυμναστική είναι ωφέλιμη για την υγεία και πρέπει να την εντάξετε στην καθημερινότητα σας. Αλλά πάντα με βάση τις ανάγκες σας και τις δυνατότητες σας. Τέλος ο ρόλος της γυμναστικής/διατοφής συγκεκριμένα στην απώλεια βάρους είναι περίπου στο 20% (γυμναστική) και 80% (διατροφή). Με απλά λόγια η κακή διατροφή πολύ εύκολα εκμηδενίζει ή υπερισχύει της γυμναστικής.
Δεν τρώω αλλά παχαίνω.
Δικαιολογίες για να μην προσπαθείτε να αδυνατίσετε μπορείτε να βρείτε χιλιάδες. Ακόμα και να επινοήσετε κάποιες. Το θέμε είναι πως ότι και να συμβαίνει και ότι ιδιαιτερότητα έχει ο οργανισμός σας οφείλετε σε κάποιους παράγοντες οι οποίοι εξαρτώνται απο τον τρόπο ζωής σας. Δεν υπάρχουν μαγικοί τρόποι να αδυνατίσετε αλλά ούτε και μαγικοί τρόποι που σας παχαίνουν. Απο εσάς εξαρτώνται όλα.

Leave a Reply