Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Τσακωμοί;;ΟΧΙ πια

Το ζευγάρι που δεν αντιμετωπίζει ποτέ προβλήματα στην σχέση του να σηκώσει το χέρι. Κανείς; Λογικό. Αν μπορούμε, όμως, να αναγνωρίζουμε εγκαίρως τα προβλήματα αυτά έχουμε περισσότερες πιθανότητες να τα αντιμετωπίσουμε, λένε οι ειδικοί.
Πρόβλημα 1: Επικοινωνία
Όλα τα προβλήματα στις ανθρώπινες σχέσεις ξεκινούν από την έλλειψη επικοινωνίας.Δε μπορείς να επικοινωνήσεις όταν ταυτόχρονα τσεκάρεις τα μηνύματα στο κινητό σου, βλέπεις τηλεόραση ή κάνεις ζάπινγκ στα αθλητικά κανάλια.


Επίλυση:
- Βρες χρόνο. Εν ανάγκη κλείσε ένα ραντεβού με τον/ την σύντροφό σου. Αν ζείτε μαζί βάλτε το κινητό στο «αθόρυβο», περιμένετε να κοιμηθούν τα παιδιά και κλείστε την τηλεόραση.
- Αν δεν μπορείτε να «επικοινωνήσετε» χωρίς να υψώνετε τον τόνο της φωνής σας, πηγαίνετε σε ένα δημόσιο μέρος, όπως ένα πάρκο ή μία καφετέρια, όπου θα ντραπείτε να αρχίσετε τις φωνές μπροστά στον κόσμο.
- Θέστε και ακολουθήστε κάποιους βασικούς κανόνες επικοινωνίας, όπως π.χ. να μην διακόπτετε τον άλλον μέχρι να ολοκληρώσει αυτό που έχει να πει και να μην χρησιμοποιείτε φράσεις όπως «Εσύ πάντα…» ή «εσύ πότε δεν…», οι οποίες ξέρετε πως καταλήγουν σε μία υπερβολή.
- Θυμηθείτε ότι μεγάλο μέρος της επικοινωνίας έγκειται στην ικανότητά μας να ακούμε, οπότε φροντίστε η γλώσσα του σώματός σας να υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Αυτό σημαίνει να μην χαζεύετε, παίζετε με το κινητό σας ή κοιτάτε αλλού όταν ο άλλος σας μιλάει. Καλό είναι να επαναλαμβάνετε τακτικά το νόημα αυτών που έχετε ακούσει για να βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε ακριβώς αυτό που ο άλλος θέλει να πει και να μην δημιουργούνται χάσματα κατά την διάρκεια της συζήτησης.


Πρόβλημα 2: Σεξ
Ακόμα και τα ζευγάρια που αγαπιούνται πολύ μεταξύ τους και που δείχνουν να μην αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα μπορεί να είναι σεξουαλικά ασύμβατα. Βασικός λόγος των σεξουαλικών προβλημάτων,είναι το γεγονός ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες είναι σεξουαλικά απαίδευτοι ή τους λείπει η σεξουαλική αυτό-επίγνωση. Ωστόσο, το σεξ είναι από τα τελευταία πράγματα που πρέπει να θυσιάζονται σε μία σχέση.


Επίλυση:
- Και σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να προγραμματίσουμε μία συνάντηση, ένα «ραντεβού», και μάλιστα για κάποιο βράδυ που θα είμαστε μόνοι και ξεκούραστοι. Όταν ξέρουμε ότι ένα από τα επόμενα βράδια είναι αφιερωμένο σε εμάς τους δύο και στην αναθέρμανση της σεξουαλικής μας ζωής αυξάνει πάντα τις προσδοκίες μας.Εαν προσθέσουμε λίγο αλατοπίπερο στην στιγμή εκείνη, π.χ. να κάνουμε κάτι πέρα από τα συνηθισμένα, μπορεί να αυξήσει και την απόλαυση που θα νιώσουμε.
- Είναι σημαντικό να μάθουμε τι πραγματικά «ανάβει» ερωτικά τον/την σύντροφό μας, απλά ρωτώντας. Και φυσικά πρέπει και εμείς να μάθουμε στον άλλον τις μας αρέσει και τι όχι. Ο παράγοντας επικοινωνία υπεισέρχεται ακόμα μία φορά και οι απαντήσεις του άλλου μπορεί να μας εκπλήξουν.
- Αν τελικά δε μπορείτε μόνοι σας να λύσετε τα σεξουαλικά σας προβλήματα,θα σας βοηθούσε να μιλήσετε με κάποιον ειδικό σε θέματα σεξουαλικής επικοινωνίας.


Πρόβλημα 3: Δουλειές του σπιτιού
Στις περισσότερες περιπτώσεις ζευγαριών σήμερα εργάζονται και οι δύο. Αυτό ως αποτέλεσμα έχει να λείπουν πολλές ώρες από το σπίτι και οι οικιακές δουλειές να μένουν πίσω. Ως εκ τούτου μπορεί να δημιουργούνται διαφωνίες για το ποιος πρέπει και δεν πρέπει να αναλαμβάνει αυτές τις δουλειές.


Επίλυση:
- Οργανώστε, διευκρινίστε και μοιράστε από κοινού τις δουλειές του σπιτιού. Γράψτε τις σε ένα χαρτί και συμφωνήστε τι θέλει και δεν θέλει να κάνει ο καθένας.
- Να είστε ανοιχτοί σε εναλλακτικές. Αν π.χ. μισείτε και οι δύο το καθάρισμα του σπιτιού, ίσως πρέπει να προσλάβετε μία οικιακή βοηθό. Αν ένας από τους δύο προτίθεται να αναλάβει το καθάρισμα, ο άλλος μπορεί να αναλάβει το πλύσιμο των πιάτων, το σιδέρωμα, τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ.


Πρόβλημα 4: Η σχέση σε προτεραιότητα
Αν θέλετε να διατηρήσετε υγιή την ερωτική σας ζωή δεν φτάνει μόνο να προχωρήσετε σε γάμο –για την ακρίβεια δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Οι σχέσεις με τον χρόνο χάνουν το λούστρο τους γι’αυτό πρέπει συνέχεια να βρίσκονται σε προτεραιότητα στην ζωή μας.


Επίλυση:
- Επαναλάβετε αυτά που κάνετε στην αρχή της σχέσης σας: Χειρονομίες αγάπης, κομπλιμέντα θαυμασμού, καθημερινές συζητήσεις και συχνή ερωτική επαφή. Κυρίως δείξτε ότι ενδιαφέρεστε ακόμα για τον/την σύντροφό σας.
- Προγραμματίστε βραδινά ραντεβού. Στο ημερολόγιο του σπιτιού που σημειώνετε τις δουλειές που έχετε να κάνετε σημειώστε *ραντεβού*, κάνοντάς το να δείχνει ακόμα πιο σημαντικό και κυρίως κάτι που δεν σηκώνει αναβολή.
- Προσπαθήστε να σέβεστε ο ένας τον άλλον. Να λέτε «Ευχαριστώ» και να δείχνετε έτσι στον/στην σύντροφό σας ότι τον/την εκτιμάτε.

Leave a Reply